Okategoriserade

Ett svullet ben

Först och främst, TACK! Vilken pepp och kärlek efter gårdagens sömninlägg. Eller brist-på-sömn-inlägg snarare. Hur det än är, och oavsett om det inte finns klara svar eller lösningar så är det skönt att känna att man inte är ensam. Så tack! Vi krigar på och väntar på den där vändningen som ni vittnar om. Heja!

Och ibland kan ju uppvak på nätterna ha sina orsaker. Fast man inte förstår det just där och då. I mörkret. I söndags när vi kravlade oss upp strax efter 04 med ett halvt grustag i ögonen fick jag blinka både en och två gånger, är hans ben helt svullet?

Jodå, visst var det så. Elliots ena ben var helt rött bak på vaden, varmt och stenhårt och svullet. Jag ska inte säga att det var dubbelt så stort men märkbart större. Läkaren mätte det senare och det var ca 4 cm skillnad vilket är ganska mycket på ett litet pojkben.

Först tänkte jag att det väl är ett myggbett men sen spred sig det röda och svullnaden ökade så vi ringde 1177 som ordnade en tid hos jourläkare. En läkare som tog detta på största allvar, ringde till smittskydds-någonting och ställde frågor, tog prover, mätte, vände och vred, klämde och kände men väldigt varsamt så vår lilla kille som inte alls gillar att gå till doktorn kände sig lugn och trygg. Läkaren målade på hans ben i ytterkant av det röda området och redan när vi kom hem så var det nästan dubbelt så stort.

För vi åkte hem till slut med någon form av akut-antihistamin som han fick en dos av och blev så trött att han mest grät sig igenom kvällen. Det var troligtvis en allergisk reaktion mot ett myggbett. De är tydligen extra giftiga just nu. Och det röda märket blev mindre varmt och spänt under kvällen så visst hjälpte det. Phew!

Nu är han fortfarande lite röd och fortfarande svullen. Är det någon som varit med om något liknande som vet om det tar tid för svullnaden att lägga sig?

Mycket ska man vara med om osv. osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.