Okategoriserade

Flytten är påbörjad

Växternas flytt ut alltså. De största, äldsta, Dahliaknölarna satte jag i jorden i söndags. Dock med täckväv över, vågar inte riskera något även om prognoserna talar för varmare väder nu.

Näst på tur är att sätta luktärterna på rätt plats. De har stått ute i sina krukor länge för att avhärdas men ska nu sättas på rätt plats. Jag ska bara vira ihop ett torn av sly först för att ge dem något att klättra på. Har sneglat på färdiga rostorn, rostiga och vackra. De skulle passa jättebra in här hemma med andra rostiga detaljer. Men det är samtidigt något visst med att använda sig av det som finns här. Det känns lite bättre på något sätt.

Sen är det dags för de yngre dahliaknölarna, därefter pelargonerna och kryddorna och Citronträdet får nog flytta ut allra sist.

Det jag funderar på mest just nu är faktiskt krukorna. Jag har en halvhög kruka på trappen och ytterligare två vid pergolan. Just nu sitter det små penséer i krukan på trappen men vad sjutton ska jag plantera sen?
Eftersom det blir lite som en gryta och väldigt, väldigt varmt på denna sida när solen ligger på kanske det får bli tema medelhav all the way. Lavendel, olivträd och lite salvia? Vi får se, lite vill jag ju ha kvar att göra även om det nu känns som att mycket ute i odlingslådorna börjar bli klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.