Okategoriserade

Fokusera om

Jag skrev på Facebook för en tid sedan om att jag var lite trött på det väldiga fokuset på vädret den här sommaren, hur dåligt det var och hur usla därmed allas semestrar verkade vara (?). Jag menade tydligen också att detta var lite otacksamt då de allra flesta av oss har så otroligt mycket annat i våra liv att vara tacksamma för. Livet självt exempelvis.

Jag står fast vid varenda ord av det där och nu händer det igen. Idag verkar vara den måndag då de allra flesta går tillbaka till jobbet och överallt, alla sociala medier, nyhetssändningar, tidningar etc. skriver och talar om ångesten över att gå tillbaka till jobbet.

Ja men byt jobb i så fall. För om det är sååå illa. Att du får ångest (ska vi börja prata om verklig ångest kontra ordet ångest som används lite hipp som happ?) så kanske du ska se dig om efter ett annat jobb.

Och jag vet.

Alla kan inte bara byta jobb. Jag köper det. Men många av dem som klagar kan. Och alla kan välja att fokusera på det positiva. På sådant som är bra i livet. På sådant som har varit bra under sommaren vädret till trots. På vänner. På familj. På saker i vardagen som är roliga fast det är mitt i vardagen. Det finns ju där, det positiva, eller hur?

Vet att jag låter som ett pretto nu men kom igen, ska vi inte bara fokusera om? Igen liksom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.