Okategoriserade

Fyra fredagsfavoriter

Nej men dra på trissor, det var banne mig inte igår jag plitade ner fyra fredagfavoriter på just en fredag. Men undrens tid är inte förbi, minns ni ens att den bloggkategorin fanns? Jag gör det knappt. Men here we go again tydligen!

Jag har så gott som bara trädgård på hjärnan just nu, förutom krig och hemskheter vill säga. Jag försöker vända mina tankar mot trädgården istället. Och just nu alltså vårstädning av den samma. Vi började lite redan förra helgen och jag tänkte fortsätta den här. Rensa i rabatterna och förbereda dem inför jordförbättring och plantering. 

Sen tänker jag att pizzaugnen ska få komma ut igen. Längtar nästan mer efter den än grillen men vi kan väl lika gärna plocka fram båda två. Uteköket ser alldeles tomt och ensamt ut utan sin ugn. 

Och så funderar jag lite på nya dynor till utemöblerna. De så kallade ”allvädersdynor” vi hade var långt ifrån tåliga och därmed helt slut (läs: mögliga och smutsiga) och fick åka till återvinningen i höstas. Dags att införskaffa nya alltså. Och eftersom vi tänkte behålla våra utemöbler istället för att köpa nya just nu, och istället ge dem lite kärlek, känner jag inte att jag vill lägga en förmögenhet på just dynor. Om inte allt för lång tid vill vi byta ut möblerna till en helt annan modell. Tyckte att de här dynorna från JYSK var riktigt fina och om man då också tänker att man målar själva möblerna i ljust grått? Kan bli superfint ju!

Och i övrigt försöker jag stoppa mig själv, bokstavligt talat, från att köpa fler fröer eller knölar. Det får helt enkelt inte plats mer, varken inne nu eller ute senare. Jag har gett mig själv dispens att köpa lite vårlökar framåt hösten istället. Jag grävde ju upp alla gula och röda tulpaner som den här trädgården var full av, jag gillar helt enkelt inte rött och gult…. Så dem tänkte jag ersätta med väl valda tulpanlökar, lite pärlhyacinter och några sommarsnöklockor här och var. Till hösten alltså. För nu får det vara nog med vårplantering….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.