Fyra fredagsfavoriter midsommarversionen
Okategoriserade

Fyra fredagsfavoriter – midsommarversionen

Idag kan jag inte göra annat än att skriva fyra fredagsfavoriter midsommarversionen. Fyra favoriter som alltid måste finnas på min midsommar för att det ska kännas riktigt midsomrigt. Och det kan ju vara ganska härligt att påminna sig om det ibland, vad som är det verkligt viktiga. Inför varje högtid, när det är lätt att sväva iväg och tänka att man måste fixa ditten och datten och gärna ditten2 och datten2 också. Och om tid finns även ditten3 och datten4. Puh!

Men om jag ska koka ihop vad som verkligen behövs för att skapa midsommarkänslor för mig så är det dessa fyra (midsommar)fredagsfavoriter!

Öland – Jag måste helt enkelt åka över bron innan det blir midsommar på riktigt. Jag har firat på Öland så gott som alla mina 37 somrar och det är helt enkelt så det ska vara för mig. Jag har försökt på andra håll, ett år när vi bodde i Göteborg blev vi kvar i lägenheten där men nej, det funkar helt enkelt inte. De senaste åren i Karlevi eller nästan alla år i Byrum, det är helt enkelt Öland som är platsen i mitt hjärta när det kommer till Midsommar. Och många andra gånger också för den delen.

Jordgubbar – Ja men det säger sig ju självt, ingen midsommarlista utan gubbar. Det är nu de är som godast, eller kanske nästan för någon vecka sedan. I alla fall i år efter den här våren. Jag äter dem som de är, med en klick grädde, på tårtan, till glass, i en skål mjölk, på strå… Det finns inget stopp när det gäller jordgubbar. Mums så gott det är!

Blommor – Liksom varje högtid under året hamnar blommorna i fokus för mig. Det måste helt enkelt blomma och varje högtid har sina viktiga blomster för att skapa stämning. Till midsommar njuter jag gärna av pioner, rosor, pelargoner, blåklint och om det finns kvar några lupiner. Det kan inte hjälpas, det där ogräset är så vackert att det måste få vara med på listan. I år binder jag mig en egen krans att njuta av så länge den bara varar.

Familjen – Ingen midsommar utan mina killar, min älskade familj med man och barn är absolut viktigast. Med dem blir allt bra vart vi än är. Men att vi också får sällskap av mamma och pappa ger hela firandet en extra guldkant. Jag är en väldigt familjär person och njuter av att umgås med våra familjer oavsett tillfälle.

Visst låter det här riktigt härligt? Fyra fredagsfavoriter midsommarversionen, addera lite sill, dill och grill och andra godsaker också så är det komplett!

Nu vill jag bara passa på att önska er alla fina, fina bloggläsare en riktigt härlig Midsommar, det är ni verkligen värda! Puss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.