Okategoriserade

Heatless curls

Åh ni är så många som har frågat hur jag gör mina heatless ”overnight” curls och jag önskar verkligen att jag var en Hairtalk-Emelie eller en FashionInk-Alex, det vill säga skönhetsbloggare, som kunde visa er detta som ett proffs men se det är jag icke!

För att ändå ge något slags förklaring till mitt stundtals överväldigande svall kommer här ett försök till beskrivning.

Du behöver
-nytvättat hår (i mitt fall funkar det bäst, preppat med min vanliga hårolja)
-ett morgonrocksskärp
-två hårsnoddar
-ett spänne att fästa skärpet med
-flinka fingrar och tålamod, det är lite trixigt i början men blir lättare med lite övning

Heatless curls

Steg 1
Lägg en bena där du vill ha den och kamma håret noga, det blir lättare för dig att tvinna håret sedan om det är mjukt och följsamt. Fäst mitten av morgonrocksskärpet med spännet på ena sidan om benan mitt uppe på huvudet och låt det hänga som två flätor, en på vardera sida.

Steg 2
Börja sedan tvinna tunna slingor, lite som att fläta. En slinga runt skärpet och sedan plocka upp en ny slinga som du tvinnar åt samma håll och sammanfogar med tidigare slinga så att säga. Tvinna håret bort från ansiktet för finast lockar, som alltid när du lockar håret med andra ord.

Steg 3
När du kommer en bit bakom örat behöver du fånga upp hår och tvinna det runt den ”fläta” du har skapat ett par gånger. Du är så långt ner på skärpet nu så om du inte gör det blir dessa slingor bara lite lockiga längst ner.

Steg 4
När du kommer till slutet fäster du ”flätan” med en gummisnodd. Välj en som du litar på för du vill INTE att den ska släppa nu, eller under natten. När du har fäst den med snodden tvinnar du flätan åt samma håll som du tvinnat hela tiden och vänder upp den mot toppen på huvudet, flyttar hårspännet för att fästa denna kringla.

Upprepa sedan samma sak på andra sidan.

Steg 5
När du har två kringlor av tvinnat hår, en på varje sida, tar du ändarna på morgonrocksskärpet och knyter uppe på hjässan i en rosett. Nu är du klar. Eller tja, du ska gå och lägga dig och sova så gott du kan med denna Marie Mandelmann-frisyr. För en trött småbarnsförälder är det inget problem kan jag meddela. Vackert är det inte men ändå så värt det när du vaknar morgonen efteråt tar loss skärpet, drar en kam genom håret – klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.