Okategoriserade

Höstglöd

I förra veckan trotsade vi regnet en eftermiddag lilleman, jag och Alice och gick ut för att plantera lite i krukorna runt trappan och mitt lilla planteringsbord.

Jag fick börja med att rensa bort vissna plantor som inte fått så mycket kärlek under bröllop och bröllopsresa. De hade ändå gjort sitt och trivs inte så bra med höstvädret vi har fått.

En stor bollkryssplanta fick landa i en av pilkorgskrukorna. Än så länge mest knoppar men jag hoppas att den ska slå ut i vackert rödlila framöver.

På trappan stod tidigare mitt citrusträd som nu har fått flytta in för vinterförvaring. I korgen planterade jag istället två kraftiga ljungplantor, en djuplila prydnadskål och en hängande växt som jag tror är variant av jordreva. Är det någon av er kloka bloggläsare som vet bättre får ni gärna upplysa mig!

Jag plockade undan många krukor och minskade antalet plantor vid planteringsbordet men lite fint ville jag ju ha så ett litet bollkryss och ett taggigt litet silvertrassel fick pryda bordet.

Nu känns det riktigt ombonat, vackert och trevligt att komma hem. Huset, eller dess entré, är nu inte bara redo för höst utan välkomnar hösten med öppna armar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.