Okategoriserade

Influencers of Sweden

Jag har bloggat länge, nästan ohyggligt länge när man tänker på det, i tio år (!) vilket känns smått svindlande om man börjar räkna på det i tid, antal inlägg, engagemang och så vidare. Det är ju inte klokt egentligen hur mycket tid jag har lagt ner på den här, och tidigare bloggar. Men samtidigt är det ju så att jag aldrig hade gjort det om jag inte hade tyckt att det var/är jätteroligt och att det ger mig väldigt mycket tillbaka.

Jag har haft pauser, perioder när det har varit svårt att hitta inspiration eller motivation. Men de har varit få och korta och jag återkommer alltid till bloggen för att jag saknar den. Sedan några år tillbaka har jag varit medlem i Better Bloggers, som nu har blivit Influencers of Sweden. Influencers of Sweden är en branschorganisation för social-media-influencers vars uppdrag är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen och utbilda/stötta kring såväl rättigheter som skyldigheter.

Jag vill på detta sätt göra ett statement, och tala om en gång för alla, att jag gärna deltar i samarbeten med företag om/när det känns rätt för båda parter. Men att jag a l l t i d kommer göra det på rätt sätt. Märkta inlägg som tydligt gör gällande att det handlar om ett samarbete eller ett sponsrat inlägg. Varför? För att jag tror på att driva bloggvärlden framåt, för att jag inte kan offra varken min egen trovärdighet som bloggare, eller som yrkesverksam marknadskommunikatör, genom att trotsa Marknadsföringslagstiftningen som är väldigt tydlig på den punkten. Det hade helt enkelt varit otroligt dumt att acceptera den typen av samarbeten vilket jag alltså inte gör. Så kanske kan framtida förslag och erbjudanden om samarbeten hålla sig på rätt sida marknadsföringslagstiftningen så gör vi oss alla en tjänst istället?

För visst är vi konsumenter dessutom smartare än så? Jag reagerar inte nämnvärt när jag hos en annan bloggare ser ett sponsrat inlägg. Gör ni? Jag tänker snarare att personen verkligen har valt ut just detta företag att samarbeta med och är det en bloggare och en person jag har förtroende för ger det trovärdighet även till varumärket. Så är det ju.

Så.

Gärna samarbeten, men det ska vara ”fair and square”.

Bild: Influencers of Sweden

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.