Okategoriserade

Inspiration

Hej på er fina! Hur har ni det i sommarvärmen? Här i Kalmar siktar vi tydligen på värmerekord idag det är tydligt och mitt huvud har nog fortfarande inte riktigt återhämtat sig från den PW jag tog mitt på dagen idag. När tiden fanns osv. Inte optimalt såklart men jag såg en möjlighet och tog den.

Nåväl, jag tänkte att jag skulle tipsa om lite inspiration idag. Först tänkte jag att jag skulle bjuda på inspirerande bloggare och tänkte att ni kanske kunde tipsa tillbaka men sen ändrade jag mig. Varför boxa in det på det viset, inspiration kommer ju från en massa olika håll så varsågoda, en knippe inspiratörer vare här!

Ebba von Sydow – jag men det vet ni ju, Ebba är praktiskt taget min husgud på många områden. Jag gillar det mesta från Säker Stil till kokböcker via kungliga fredagsrapporter. Men det finns en sak som gör att jag gillar Ebba lite extra och det är dosen vardagsrealism som alltid finns där. För någon (öh, undertecknad) som inte heller ”får ihop det” hela tiden, som känner sin stressad mer ofta än vad som är hälsosamt och som stundtals tvivlar rejält på sig själv som mamma (jodå) är det så befriande med någon som vågar skriva och uttala just det. Tvivel, stress och andra fula saker som vi inte ”ska” ägna oss åt år 2019 men som på något sätt lyckas smyga sig in där ändå. Tack Ebba för det!

Claudia Galli Concha och Livet 2.0 podden – Jag har inte lyssnat på den här podden länge. Den har inte ens funnits länge, men den inspirerar mig. Verkligen. Bara gör, vänta inte, våga, ge dig själv möjligheten. Den är verkligen peppig och hon lyckas ställa frågor som får mig att vilja våga.

Anders Hansens sommarprat – Lyssna. Lyssna. Lyssna. Jag behöver egentligen bara säga det. Bara gört’ som man säger. Jag började lyssna i en bilkö och slutade på en PW. Anders tar upp ångest i vår tid, varför vissa drabbas, sömn, skärmtid, psykisk ohälsa hos ungdomar och allt på ett sätt som får mig att förstå, att vilja ändra, vilja göra bättre val för mig. Nu säger jag det bara en gång till – Lyssna!

Julia K – hus, barn, blommor, trädgård och nya huset på Gotland. Den här bloggen innehåller så gott som allt som ger mig feelgood-vibbar. Julia verkar vara den snällaste och raraste tjejen, mamma till fyra fantastiska barn (hur orkar hon undrar denna tvivlande mami) och det går nästan inte att rättvist beskriva känslan, stämningen och ljuset i bilderna på bloggen och instagram, ni måste bara in och kika själva. Ett språk som flyter och en blogg som jag alltid läser, inte bara scrollar. Stor skillnad det där.

Så nu undrar jag, vem eller vilka inspireras du av? Tipsa mig! Vilka bloggar läser du alltid? Vilka instagramkonton läser du faktiskt captions hos? Vilket sommarprat tycker du är bäst? (har inte orkat lyssna på Stina Wollter än, det kommer, jag måste bara vara redo). Vilken bok tycker du att jag ska läsa? Själv har jag bestämt mig för att nästa bok blir Anders Hansens Hjärnstark, ser såå mycket fram emot det. Har några hundra sidor kvar i boken jag läser nu, ingen jag rekommenderar alls men jag har någon slags fixering, jag kan liksom inte sluta läsa en bok. Jag måste läsa klart? Någon mer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.