Okategoriserade

Inte nytt men omformat

Jag såg Jenny Strömstedt på #nymo fundera kring och prata om huruvida Sverige är förändrat efter terrorattentatet? Att det finns en fara i att prata om ett förändrat Sverige.

Jag tror inte att Sverige är förändrat men jag tror att vi formas av allt vi är med om i livet, bra som dåligt och detta kommer att forma oss. Men jag är faktiskt inte rädd för just nya attentat. Jag är mer rädd för konsekvenserna av det. För att hat och extremistiska grupper ska växa och jäsa i dyningarna av den. Det skrämmer mig på djupet för det är inte ett samhälle jag vill vara en del av.

Men så finns det saker som väger upp, som går emot och som visar på något annat. Som #openstockholm, som blomsterväggen vid kravallstaketen, kärleksmanifestationen igår eller hyllningskören till poliskåren. Denna hårt pressade yrkesgrupp som de senaste dagarna har presterat på absoluta toppnivå. Det är trösterikt, det är det jag fäster ögonen på och där jag tar avstamp för att gå vidare. Som Kronprinsessan så fint sa, vi gör det ”tillsammans” <3

Bild: Metro.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.