Okategoriserade

Jag är ledsen

Den senaste veckan har jag blivit allt mer ledsen för varje dag. Jag tittar på nyheter, jag läser nyheter. Nyheter om enorma flyktingströmmar, gränser som stängs med taggstängsel, människor som dör i lastbilar eller drunknar i Medelhavet. Jag blir så förbannat, jävla ledsen för ärligt talat, jag vet knappt hur jag ska förhålla mig till allt detta.

Jag tittar på nyheterna och sen vrider jag på huvudet, tittar på Elliot och börjar gråta. Vi är så lyckligt lottade som råkar vara födda just här och jag känner mig så maktlös, hur ska jag kunna hjälpa? Jag är världsförälder, jag skänker pengar men just nu känns det så futtigt. Det känns överväldigande.

Som fortfarande relativt nybliven mamma har jag inte alls lärt mig att tackla känslorna som nu väller över mig. När jag hör om en pappa som vill fly med sin familj från Syrien för att han inte vill att hans son någonsin ska behöva höra ett vapen avfyras. När jag ser en bild på en mamma i min ålder som håller sitt barn över vattenytan efter att båten hon åkt med sjunkit. Herregud. Här är en fest hos grannen lite för högljudd och jag går på babysim med pyttet… Vi tar ju så mycket för givet, vi som har haft turen att födas här. Vi måste hjälpa, vi måste öppna våra hjärtan och våra gränser för vi KAN hjälpa. Allt annat är bara bullshit. Det här är inte politik, inte rött, grönt, blått eller mittemellan. Det är humanitärt. Och jag blir rädd när jag hör något annat. Vi är människor och vi måste hjälpa våra medmänniskor.

//En ledsen, frustrerad och maktlös Sarah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.