Okategoriserade

Juliettes dag och ett par hallon

Idag är dags, Juliettes namngivning. Hennes dag. Vår lilla solstråle, så mysigt det ska bli att fira henne hela dagen.

Jag har en del sista-dagen-fix kvar, som att montera tårtan, plocka in syrén och sådant som inte kan göras tidigare. Håll tummarna för tårtan är ni snälla, jag tänkte ge mig på att dekorera den på ett sätt som jag inte gjort tidigare eller är van vid. Jag har en bild av detta på näthinnan och nu hoppas jag bara att jag kan återskapa detta.

Hur som helst, om ni följer mig på Instagram, och om ni är hyfsat uppmärksamma på Stories, så kanske ni såg mitt experiment med hallonfröer tidigare i vår?

Det är alltså vanliga frysta hallon, inköpta på ICA, som jag tinat och sedan försiktigt mosat i en tesil under rinnande vatten för att frigöra fröerna. Dessa fick sedan torka på ett litet fat i köksfönstret och efter ungefär två veckor planterade jag dem i små krukor i samma köksfönster där jag höll noggrann koll på dem. Vattnade med omsorg, vände och snurrade på så att de växte jämnt, omskolade till större krukor, avhärdade och slutligen flyttade ut för ungefär en vecka sedan.

Är inte detta smått otroligt? Det är nog ganska få som ger sig på ett så här långdraget experiment, några hallon lär jag inte se skymten av den här sommaren, men enligt vad jag har läst kan de ge hallon nästa sommar. Då är det också dags att ta tag i resterna av den halvhjärtade köksträdgård som tidigare ägarna lämnade efter sig på baksidan av huset. Där ska dessa hallonplantor (blivande buskar) få stå. Nästa vår tänkte jag plantera ut dem, då ska de ha fått växa till sig i sina krukor hela den här sommaren och sedan övervintrat inne mörkt och svalt. Håll tummarna för att detta fungerar hela vägen!

Nu, dags att ta tag i dagen med allt vad det innebär! Hoppas att ni får en fin lördag allihop <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.