Okategoriserade

Läser på Letto

Ni vet, bokklubbsträffar innebär nya böcker att läsa och det är ju för härligt. Den här gången, inför sommaruppehållet som brukar vara något längre, valde vi till och med två böcker. Alla var nog eniga om att man läser betydligt mer under sommaren rent generellt. Ni också?

Vi valde ”Ett jävla solsken” av Fatima Brenner och ”En mors bekännelser” av Kelly Rimmer. En självbiografi och en bok om en mamma som gör allt för att skydda sitt barn. Jag tror att det är två grymma böcker den här gången och har redan kommit halvvägs i ”Ett jävla solsken”.

Mycket tack vare den Letto läsplatta jag nu läser i. Alex köpte den för ett tag sedan och jag har velat testa, nu var det dags. Jag har varit lite tudelad inför detta, jag menar, jag älskar ju böcker. Känslan av en bok i handen, doften av pappret, känslan när man bläddrar, de vackra omslagen. (Läser inte böcker om jag inte gillar omslaget) Böcker är kort sagt väldigt speciella för mig.

Men med det sagt så finns det fördelar med Letton, fördelar som jag nu älskar. Vi kan ju börja med att jag ofta blir sittande en stund med lillan i famnen när hon ska somna. En vanlig bok är lite svår att läsa då, bläddringen stör. Letton hanterar man busenkelt med en hand och nej, den är inte tung.

Man kan välja typsnitt, teckenstorlek, radavstånd och marginaler själv för att skapa precis den läsupplevelse man själv gillar bäst. När jag tog över den efter Alex ändrade jag precis allt och det är nog så det är, man har sitt eget sätt att läsa på helt enkelt.

Och så är ju skärmen upplyst och ljusstyrkan går att anpassa så jag kan läsa i sängen utan att störa Alex, jag skulle till och med kunnat läsa i vintras när jag satt med Juliette längre stunder i ett halvskumt vardagsrum.

Än så länge älskar jag Letton. Jag kan sakna boken lite men fördelarna med Letton väger faktiskt upp. Dessutom har jag inte plats för fler böcker hemma snart, eller rättare sagt, jag prioriterar det inte. Jag vet inte vart jag ska göra av alla böcker jag köper snart om jag inte börjar köpa dem som eböcker istället. Någon mer som har testat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.