Okategoriserade

MammaFitness

Vet ni, det här är faktiskt inte bara vilken vecka som helst. Det är min första vecka med MammaFitness.  Vissa har säkert stenkoll på vad det är, andra inte. I korthet så är det Olga Rönnberg (ni vet, en gång Biggest Loser-tränare och sedemera raka-rör-tränare och allmän träningsprofil) som startade MammaFitness för många år sedan. Träning och mat för nyblivna mammor. Som nu inte alls bara är för nyblivna mammor utan för alla. Det speciella med detta, för mig, är att de har en kostrådgivare och dietist hos sig som är extra utbildad inom Hypotyreos (yay) och det är henne som jag tack vare just Olga fått chansen att samarbeta med.

Den här första veckan har bara handlat om kosten och so far so good, jag kan väl gå in djupare på det här någon annan gång kanske. Men jag gör allting på millimetern som Frida ber mig om. Allt för att döda mina egna hjärnspöken. Ni som läste det här inlägget om min hypotyreos för någon vecka sedan förstår. Jag har blivit bränd på liknande upplägg så många gånger tidigare så jag är klart skeptisk. Men om jag gör allting precis på pricken rätt och får resultat så ser jag ju om det fungerar eller inte. Tänker jag.

Alltså är Frida min guru för tillfället, det hon säger att jag ska äta äter jag. Inget annat.

Nästa vecka kommer även träningsprogrammet och det ser jag fram emot. Det ska bli underbart att få träna den här slitna kroppen lite igen. En gång i tiden var jag ”en sådan som tränade”, ni vet alltid, av bara farten, utan att tänka efter.  Dit vill jag gärna komma igen.

Nåja, ett steg i taget, men nu är jag igång, med ett hypo-upplägg och jag håller precis alla tummar jag kan för att detta kommer att fungera. (Ska ju tilläggas att den här hjälpen har jag bett sjukvården om sedan bara några år efter att jag blev sjuk men fått till svar att jag inte är tillräckligt fet och inte kan prioriteras…)

Men så det som sätter allt, precis allt det här och annat i perspektiv. Vad Terese Alvén går igenom. Jag, liksom säkert alla ni, har läst och träffats så otroligt hårt av hennes öde, hennes ord och bilderna på bloggen. Sänder all kärlek och styrka till henne och hoppas att det kan ske ett mirakel <3
Jag bör inte springa så jag kan inte haka på #springförterese men jag kan träna, leva, uppskatta mitt liv och min familj och all tid vi har tillsammans. Och DET ska jag banne mig göra. Och skänka en slant till Cancerforskningen. Igen. Jävla skitsjukdom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.