Okategoriserade

Någon gång kommer det ifatt oss

IMG_0138

Vi har verkligen landat i vårt eget paradis i Drömhuset. Det omfamnar, det välkomnar och det tar hand om oss på bästa sätt. Att vi hittade just det huset, just den här sommaren, och att tidigare ägarna behövde bli av med huset lite snabbt just då är lyckoträffar som vanligtvis inte inträffar flera i rad. Vem får det första hus man förälskar sig i? Det händer liksom inte.

Men samtidigt har vi båda känslan av att det här har gått jävulskt fort. För fyra månader sedan visste vi inte ens att vi väntade barn ännu. Vi plussade fredagen den 30/5, måndagen den 2/6 fick vi besked på jobbet om att ”flytta tillbaka till Småland eller bli uppsagda omgående”.

Så de senaste fyra månaderna har oron över bebisen i magen varit påtaglig på grund av all stress och oro kring vår situation. Vi har bestämt oss för att lämna Göteborg och flytta tillbaka till Kalmar. Vi har letat, hittat, budat och köpt vårt Drömhus. Vi har jämfört mäklare, stylat, städat, packat, visat och sålt vår lägenhet här i Göteborg. Vi har renoverat en hel övervåning och delar av en nedervåning i Drömhuset. Och vi har snart packat ihop vårt liv här i Göteborg och med hjälp av flyttfirman kört det tillbaka till Kalmar.

På fyra månader. Vad gjorde ni för fyra månader sedan? Vad har ni gjort i sommar?

Det vi inte har gjort är att sagt hej då till Göteborg, det hinner vi inte. Och vi vill inte. För vi är inte färdiga med Göteborg, vi har under det år vi har bott här (det blir nästan 1,5 år men det sista halvåret har vi inte på allvar bott här utan bott lite ingenstans) inte stressat med att uppleva och upptäcka Göteborg. För vi hade ju inte bråttom. Vi skulle ju bo här i flera år. Minst.

För mig tog det lite längre tid att landa i Göteborg, det gjorde jag inte förrän i oktober/november förra året. Sedan dess har jag blivit allt mer fäst vid staden och därför vet jag, vet vi, att det kommer att komma en dag när vi deppar lite över att vi inte längre bor här. Allt vi inte gjorde. Allt vi inte upplevde. Och då får vi boka en långweekend och åka hit tillsammans med vårt lilla pyre och visa vart hans föräldrar bodde en lite för kort tid strax innan han föddes.

Foto: Sarah Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.