Okategoriserade

Nisse-bus

Snart, snart, snart är det dags för allt härligt juligt att få flytta in här hemma. Förutom småsaker i barnens rum håller jag ändå ganska strikt på den första Advent. Det är ju roligare med allt det juliga innan jul än efter så egentligen kan man ju undra varför jag går och väntar men det är också något speciellt med att just få längta och vänta lite fram till advent.

Kanske, kanske gör jag ett undantag ute och sätter upp ljusslingor och ljusnät där, men det är också en väldigt praktisk anledning till detta. Vårt hus ligger en bit från vägen, på en ganska stor tomt, omgärdad av icke-belysta tomter på flera håll. Det blir kort sagt väldigt mörkt. Väldigt, väldigt mörkt. Så kanske kommer juleljusen upp tidigare där ute, bilden är från två år sedan, en favorit i repris på den kanske?

Nåväl, det är inte lång tid kvar för inomhusmiljön heller och tiden rusar som vanligt så hepp, snart är vi där. Och då tänkte jag också låta vår lilla Nisse flytta in igen. Elliot är väldigt pepp på julen i år, på tomten och på tomtenissen som bor i väggen och håller koll på oss så att vi är snälla. Han fyller fem i Januari, är nästan sex nästa jul och jag tänker att detta kanske är sista året han tror på tomten?
Vi har haft Nisse-dörr även tidigare år men då kanske lite mer spontant och med min fantasi och ork från dag till dag. I år tänkte jag förbereda mig lite bättre och hos Rusta (av alla ställen) hittade jag en lista på roliga bus man kan inspireras av om man vill ha en busig Nisse hemma i år. Nu ser j a g plötsligt väldigt mycket fram emot Nissens entré, så roligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.