Okategoriserade

Nocte – en husdröm

I väntan på nästa säsong av SVTs Husdrömmar lever jag ut mina egna lite. Eller lever ut och lever ut, men jag drömmer. Stort.
Jag älskar ju vårt hus och vi har många spännande planer och drömmar för detta hus som jag skulle älska att förverkliga framöver. Såå kul!
Men jag tror också att alla som har ett äldre hus någon gång drömmer ”nytt-hus-drömmen”. Av bekvämlighet. Av inredningsintresse. Av att vilja få allt precis som man själv vill från början. Eller av något helt annat. Men ändå, jag tror att alla drömmer så ibland.

Och nu drömmer alltså jag.

Av den här anledningen – Nocte.

Jag hittade Nocte av en slump i ett inredningsmagasin som listade nya husmodeller från olika hustillverkare. Just Nocte är ett hus från Fiskarhedenvillan. Och jag föll pladask. Herregud. Jag älskar allt med det här huset. Den stående träpanelen, järnvitriolen, det platta taket, de svarta infattade fönstren och den indragna fasaden. Åh så fint!

”Men är detta inte väldigt olikt er nuvarande sekelskiftesdröm?” Det kan man ju undra. För visst är det så. Sjukt olikt. Men det är ju det som är själva poängen. Jag älskar sekelskiftesstilen och vårt hus, och det är ju också just därför. OOOOOM vi någonsin skulle bygga ett nytt hus finns det ju ingen anledning att bygga ett ”sekelskiftes-look-a-like-hus”. Vi HAR ju ett sekelskifteshus.

Så nej, när jag drömmer husdrömmen om att bygga nytt är det (just nu) Nocte jag drömmer våta drömmar om. Minimalistiskt, vrålsnyggt och heeeelt olikt vår Disponentvilla. Vad säger ni, är det snyggt eller är det alldeles galet snyggt?

Bild och Nocte: Fiskarhedenvillan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.