Fixat & Donat,  Heaven on First,  Inspiration,  Okategoriserade,  Sarah tipsar

Nyårsdekorationer

Inför nyår, som skulle spenderas här hemma, ville jag skapa lite nyårsdekorationer. Jag ville ha dekorationer både på och omkring bordet men jag hade inte tid eller lust att springa ut på stan så jag bestämde mig för att använda vad jag hade hemma istället. När man börjar titta och leta finns det en hel del att använda. Så här gick jag tillväga för att skapa en liten vimpel.

IMG_6804IMG_6806

Jag började med att spraymåla ett par grillpinnar med vanlig silverfärg och som synes fick jag offra en del för konsten så att säga…

IMG_6809

Jag gjorde en mall av hård papp och använde den för att rita ut maximalt antal små vimplar på baksidan av mina utvalda papper. Som ni ser gav jag trekanterna lite extra höjd för att jag senare skulle kunna vika ner en liten kant.

IMG_6807

Se till att du har en riktigt bra sax, här hemma är det fortfarande den loppisfyndade saxen som fungerar allra bäst. Fördelen med att rita alla mallarna så tätt ihop är att det blir mindre klippande, nackdelen är att du måste vara väldigt noga när du klipper för att inte råka klippa sönder någon del.

IMG_6810

Sedan var det dags att vika ner den övre kanten, rispa den med nageln och fästa med en liten tejpbit för att slutligen trä upp de små vimplarna på en tråd med hjälp av en vanlig synål.

IMG_6815

Tada! Vimpeln på plats under tavlorna vid bordet där nyårsmiddagen serverades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.