Okategoriserade

Nyplanterat

Helgen som gick bjöd, i alla fall här i Kalmar-trakten, på både sol och regn och jag passade på att i makligt tempo plantera om och rensa lite utomhus. Jag har betydligt färre höstplanteringar än sommardito så ett par krukor plockades undan och dess innehåll hamnade på komposten.

Trappan fick nytt, höstigt, utseende med klassikerna ljung, silvernjurvinda, och lite prydnadskål.

Jag fick nu också äntligen tummen ur att köpa växter till den större planteringslåda Alex byggde till mig i somras. Den har stått tom alldeles för länge men nu kändes det rimligt att plantera höst i den. Jag bad er om hjälp tidigare i augusti och efter lite efterforskningar och fin hjälp av personalen på Blomsterlandet har jag kommit fram till att jag får göra en höst och en sommarplantering i krukan. Denna höst kommer följande vackra uppställning att pryda den. En ljusbladig Hebe med små lila blommor, en kärleksört, ljung (såklart!), prydnadskål och silverek.
Jag fick också lära mig att ”värma fötterna” på plantorna i den framåt vintern genom att dekorera krukan extra med grankvistar då. Fint och funktionellt samtidigt tänker jag.

Nu ska krukan bara flyttas ut till brevlådan innan jag planterar i den, den är tung den där rackaren så en massa tung jord också är inget jag fyller den med förrän den står på plats. Problemet är ju bara att jag inte bär någon kruka just nu och att Alex inte kan göra det själv. Ni förstår frustrationen va? 😉

Och så slutligen, mitt planteringsbord kunde ju inte lämnas helt åt sitt öde. Förutom att rensa och plocka bort satte jag även här några ljung och prydnadskål. Så lite som gör så mycket. När vi närmar oss julen adderar jag grankvistar i överflöd både här på bordet och på trappan. Finns det något mer stämningsfullt?

Och så blev jag lite kreativ och byggde ett litet äppeltorn som fick landa i grönmossa. Det här hade givetvis varit ännu finare med röda äpplen men några sådana bjuder inte trädgården på, däremot gröna i överflöd så jag använde dem istället. Vi får väl se hur länge den håller sig fin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.