Okategoriserade

On my mind

Det är lite höst nu mina vänner. Eller ganska mycket för att vara exakt, det blev mörkare och jag fylldes av väldigt dubbla känslor. Julmyset kröp närmre, jag har provsmakat glöggen, luktat på peppisarna och köpt de första jultidningarna. Yes, plural. Två.

Men samtidigt känner jag ett slag vemod, lite höstdepp. Jag har inget att må dåligt över egentligen, mer än den trötthet över denna pandemi som väl drabbat oss alla. Så jag tror egentligen bara att det är mörkret, hösten och det faktum att dagarna är kortare och vi blir lite tröttare som påverkar mig. Jag försöker motverka detta genom att jobba på min tacksamhet. Gör ni det ibland också? Att vara lite mer aktiv i sin tanke för att se och uppmärksamma allt det vi har att vara tacksamma för? Jag gör det inte alltid, men så ofta jag kan och nu har det till och med satt sig på jobbet så flera kollegor ibland hajar till i samtal och konstaterar att ”det är man/jag/vi tacksamma över”. Underbart ❤

Så jag tänker att tacksamhet är en sak att värma sig med och fokusera på just nu, att ta hand om sig själv är det andra. Jag gör i min bujo ”selfcare-trackers” då och då. Saker som jag gillar och mår bra av som jag ska bocka av och se till att få gjorda under en månad. För visst är det väldigt lätt att skjuta sig själv åt sidan för att man är trött eller känner att man inte hinner?
Det är absolut inga stora saker, eller det är blandat, men det kan vara allt från att ta ett bad eller lyssna på min favoritpodd till att få naglarna gjorda eller göra en ansiktsmask hemma en kväll. Högt och lågt och saker som verkligen går att få till om man vill, men man kanske behöver påminna sig själv om det ibland? Jag gör det i alla fall, och oavsett om man lägger tid och kärlek på det här, skriver snyggt, gör en tracker eller bara skapar en lista i mobilen så blir ju det viktiga att göra feelgood-saker för sin egen skull.

Lite sådant tänker jag på just nu, vad jag ska unna mig i November. Träning har jag ju redan fått lite rutin på nu, det finns i min vardag utan större ansträngning. Lite som att cykla verkar det vara för mig, jag föll lätt in i det igen. Men annat? En massage? Läsa en bra bok? Köpa (ännu) en jultidning? Vad vill ni göra i November?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.