Okategoriserade

Påskpyntat vare här :)

En av sakerna jag letade efter, och hittade, på söndagens loppisutflykt var äggkoppar. Tro det eller ej men vi ägde fram tills i söndags inte en enda äggkopp… Och det var faktiskt svårare än jag hade trott, såg vita klassiska äggkoppar på fot framför mig men några sådan hittade jag inte. Däremot dessa i rostfritt stål som jag fastnade för av någon märklig anledning. De fick följa med hem och tillsammans med en tom miniburk marmelad utgör de nu grunden i hela påskpyntet.

Till skillnad från julen, när jag går all in på det här med pynt, är jag betydligt mer sparsam kring påsk. Vet inte varför egentligen men varken hönor, tuppar eller fjädrar tilltalar mig. Ljus och ägg däremot gillar jag och skapade utifrån dessa detta lilla pynt.

Äggskalen har jag knäckt så att jag får en större halva och en mindre för att kunna använda som värmeljushållare, dessa har sedan sköljts ur och stått på tork ett par dagar. Lätt som en plätt att låta ett värmeljus slinka ner i äggskalshalvan och vips så var det klart!

Hade givetvis önskat att jag skulle hitta lite mer blomster ute men de senaste dagarnas kyla och minusgrader har förvandlat alla vackra snödroppar på innegården till bruna, vissna och sorgliga små ting. Dessa små lila raringar (någon som kan hjälpa mig med vad det är?) kämpade tappert i blåsten på Kattrumpan och fick följa med hem.

Slutligen har dekorationen i ljusstaken från Granit bytts ut mot ägg, och inte vilka ägg som helst. Det här är inga pynt-ägg utan riktiga ägg från kollegan, och vännen, Josefins föräldrars gård på Öland. De är så fina att jag inte bara kan knäcka dem och göra omelett på dem hur som helst, de får agera vackert pynt en tid först. Tack snälla Josefin för bidraget till vårt påskpynt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.