DIY,  Okategoriserade

Sänghus

Elliot har sedan länge en ”storpojkssäng”, eller kan man ens säga så? Han har en barnsäng, typisk 80×200 och den har fungerat bra men en bredare säng och en riktig resårmadrass är givetvis bättre. Det är väl inte direkt så att vi tror att just sängen skulle vara en lösning på ”sömnproblemen”, absolut inte, men de timmar han får ska vara kvalitativa och den säng vi nu har köpt kommer han att kunna ha länge.

Men en säng är ju en säng och det är nog bra nog men jag ville göra något extra. Både för att jag tycker att det är nedrans roligt att bygga och fixa och för att jag inte riktigt gillar vanliga sänggavlar. Eller gillar och gillar, men det kändes inte som att någon sänggavel till 120-sängar passade en 4,5-åring.

Så sagt och gjort, jag skissade på ett alternativ, köpte hem mdf och färg och satte igång. Eller nja, jag fick be Alex om hjälp med att få hem den största av mdf-delarna. Vår Passat har ett väldigt generöst bagageutrymme egentligen men med två monterade bilbarnstolar i baksätet var det helt enkelt omöjligt. Så tack älskling för hjälpen!

Och nu, en del sågande, skruvande, spacklande, slipande och målande är det klart. Elliots sänghus! Och han älskar det <3 När vi satte det på plats, sköt in sängen och bäddade iordning glittrade det i ögonen på honom och även om det var morgon då tror jag att han längtade efter att få gå och lägga sig direkt.

På husets ena gavel skruvade jag upp två kryddhyllor från IKEA där godnattsagorna nu får samsas och den lilla klämspoten hade han sedan tidigare, den är inköpt på Clas Ohlson. Färgen är NCS S 5020-B, ”Pärlhyacint” på Beckers färgkarta.

Jag är verkligen jättenöjd med hur det här blev, mysigt och lite roligt men också en rejäl pjäs (herregud så tung den är…) som hans rum behövde. Det blev liksom balans där inne nu med hans väggmonterade IVAR-skåp längs ena väggen och sängen och byrån på den andra.

Det är verkligen kul med hemmaprojekt tycker ni inte? Jag har redan ett nytt i tankarna, kan ni gissa vad?

En kommentar

 • Sanna

  Så fint!!
  Har du möjlighet att beskriva hur du gick till väga för att fästa de olika delarna i varandra?
  Stort tack på förhand!
  Mvh
  Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.