Okategoriserade

Sex bottnar senare och en uppdatering

Ibland får man ju tacka sig själv lite extra för all planering och alla listor. Exempelvis när man planerar in långt i förväg att man ska baka tårtbottnar till morgondagens tårta idag. Man åker och handlar, förbereder formarna och sätter igång. En liten känsla av att ”den här smeten känns konstig”, läser receptet avigt och rätt (4 ingredienser så inte jättesvårt) och ser att receptförfattaren skrivit ”bli inte orolig det ska vara så här”. In med formarna i ugnen, de lyfter, puh, ut med dem, låta dem svalna. Vända dem. Hm. Exakt vad är det här för gummisula i botten av dem?? Börjar dela dem i tre delar och inser att det absolut inte är något jag tänker bjuda på i morgon.

Suck. Eventuellt en liten svordom.

Men tur att jag har mer ingredienser hemma och tid att baka nya. Here we go again, nytt recept, all good in the hood, smeten är som den ska och ut kommer höga, luftiga, fasta men inte stabbiga tårtbottnar som kommer att bli perfekta till morgondagens tårta. Tre till priset av sex så att säga. Men skam den som ger sig eller hur?

Nåja!

Hur har ni det ikväll då? Fredag och allt ju! Här har hela veckan fyllts med mer eller mindre namngivningsförberedelser så det flyter samman lite mer än vanligt men yay, fredag är alltid nice!

Är ni redo för en liten uppdatering kring ”sova-i-eget-rum”? Om inte, fortsätt fredagsmysa bara! Det går faktiskt bra, hon är lite orolig vissa kvällar, det har hon varit även innan så att flytta upp har inte förändrat något. Men hon sover själv och jag får ett par timmar lite mer ostört nere. Så skönt!
Framåt morgonen när hon vaknar, allt mellan 03-04, lyfter jag upp henne och tar med henne ner. Så gjorde jag även innan så det är ingen större skillnad. Jag tänker att man inte behöver rycka hela plåstret samtidigt, nu flyttade vi upp. Om ett tag kanske vi börjar natta uppe också. Och förr eller senare kommer ”somna själv i egen säng”-fighten som vi tog med Elliot och som blev sååå bra. En vecka, sen var det klart. Jag själv är dock inte redo för den ännu, det är verkligen en kamp och då måste man vara mentalt med i matchen så att säga. Vi tar den sen helt enkelt.

Så efter tre nätter är betyget på det här försöket klart godkänt. Vi kan nog också sluta kalla det för ett försök, nu känns det permanent. Och just nu sover alltså morgondagens huvudperson i sitt mysiga rum där uppe och jag går igenom planeringen inför morgondagen. Allt är check!

Trevlig helg på er!

Bild på en sommartårta från ett helt annat kalas. Perfekta bottnar. Ah!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.