Okategoriserade

Skärpning H&M

HM

Jag hyllade ju H&M häromdagen, och deras kategori Office Wear. Alltså känns det inte mer än rätt att jag också har en åsikt om det här. Om deras så kallade H&M+modeller. Kom igen nu H&M, på fullaste allvar, plus size?

Precis lika bra som jag tycker att det är med en Office Wear kategori, lika urbota korkat tycker jag att det är att visa upp kläder i storlekar från 44-52 på en tjej som jag skulle tippa har storlek 40-42.

H&M är en av världens största klädkedjor, en kedja som finns över hela världen, och de bidrar till att måla upp detta snedvridna ideal. Jag tycker att det är dåligt. Farligt. Och det handlar inte bara om mig, tro det eller ej, jag jobbar hårt på att vara hälsosam. På mitt eget sätt och för min egen skull. Men en tjej som ser ut som på bilderna ovan ska aldrig klassas som plussize. Vad säger det? Tänk kom den tjejen är en tonåring med tillräckligt mycket osäkerhet och problem utan H&Ms klassifiering av henne som stor. Som avvikande.

Menar ni på fullaste allvar H&M att ni anser att den största delen av Sveriges kvinnliga befolkning inte ska handla ert vanliga sortiment utan bara kan köpa era plus size kläder? Verkar vara en snäv affärsidé i så fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.