Okategoriserade

Skolkillen

Är jag mamma till en kille som snart går i skolan? Japp det verkar minsann så. Tidigare i veckan var han på studiebesök i förskoleklass FD på Lindsdalsskolan tillsammans med nya klassen. Han var som ett vattenfall när jag hämtade honom den dagen och berättade högt och lågt om allt från att de hade fått ta handsprit, till Milla och Martin (mentorerna), hur det fungerade i matsalen och att Gabbe (fritidspedagog) har regler på skolgården.

Lilla hjärtat när blev du så stor? Jag som knappt förstår att du har ett liv utan mig hela dagarna, nu ska du ta det här stora klivet helt själv vilket går precis hur bra som helst eftersom du är trygg och klok och framför allt REDO. Tänk att det snart är din tur! I nästa vecka väntar inskrivning i guldboken, ett annat stort steg för barnen här ute varje år.

Lillasyster är snäppet mindre nöjd eftersom hon nu, med allt snack om skolan, börjar förstå att hon kommer att bli lämnad själv på förskolan till hösten. Hon som inte alls tycker om att bli lämnad, gråter 9 dagar av 10 och finner stor tröst i att kramas med storebror ett tag varje morgon. Det blir också ett steg att ta, för henne, att bli mer självständig.

Men som den kloka storebrodern sa ”det kommer att gå bra Juliette, du kommer att klara det, och jag är bara på andra sidan staketet”.

Alltså mammahjärtat får kämpa ibland hörrni <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.