Okategoriserade

Summary

Vad är det här nu då, byter bloggen namn? Nej, ni får leva med Life by Sarah ett tag till. Men som ni har förstått försöker jag skapa återkommande inlägg och stående punkter i bloggen som kanske blir något att se fram emot, kanske något du väljer att hoppa över, kanske något jag inte kommer att kunna upprätthålla. Vem vet, men man måste ju sikta högt eller hur?

Flera av mina briljanta bloggkollegor har gjort detta innan mig. Först ut, i vanlig ordning, var vår vägvisare Trendenser-Frida med sin söndagssummering som i mångt och mycket riktar in sig på branschnyheter under veckan som gått. Little Miss Fix It Sara skapade Miscellaneous med blandade tankar om inredning, hållbarhet, DIY, mode och annat som passerat i hennes liv under den gångna veckan. Senast i raden av intressanta inlägg är Seventeen Doors-Ulrikas ”Sunday Column”, en krönika om väl valt ämne som alltid, alltid, alltid är läsvärd. Har ni inte redan prenumererat på de här tre får det bli dagens tips.

Så vad är egentligen min tanke? Ja det blir väl ett mischmasch av ovanstående. Jag känner ofta att jag har tankar och idéer som kanske inte riktigt blir ett helt inlägg men som ändå behöver komma ut i någon form. Vi får väl se vart ”Summary” tar vägen. Men ni hänger väl med?

Summary v. 50

Matförgiftning

Det har, tack och lov, inte inträffat många gånger i mitt liv men för exakt en vecka slog det alltså till. Matförgiftning. Det har tagit en hel vecka att ta sig tillbaka, och det är något jag knappt önskar min värsta ovän. Fy f-n rent ut sagt. Den här veckan glömmer vi gärna och arkiverar den under en sten. När jag skulle skriva veckonumret ovan trodde jag fortfarande att det var v. 49, för det var ju liksom då jag checkade ut från världen en stund. Så känns det.
Men nu alltså, redo för ny vecka, tillbaka till jobbet och kollegorna. Gött det!

Adventsfika

Ett ord och en händelse som borde användas oftare. Det blir ju liksom ingen julstämning och ingen julkänsla om man inte jobbar på det själv och det gör jag så mycket jag bara kan. Att bjuda hem vänner som idag och smaka på julen med hjälp av saffransbullar, glögg och julgodis, det höjer julstämningen flera snäpp och borde banne mig göras oftare. Nästa helg tänker jag mig en julgran också, hur ser ni på det, to soon??

Guilty Pleasure

Alla har dem, men olika såklart. Jag outade en av mina på fejjan för någon vecka sedan. Justin Bieber. Eller i alla fall en av hans låtar. Jag. Får. Inte. Nog.
Love Yourself går på repeat här hemma på ett sätt som jag inte har spelat sönder en låt sedan jag och barndomsvännen Anna körde ”Runaway Train” i botten när vi gick på mellanstadiet. Herregud.

Tiden rinner ut

Efter nyår börjar jag jobba heltid, Alex går hem på heltid med Superhjälten i två månader och i början av Mars är det dags för inskolning. Det skrämmer skiten ur mig. På riktigt. Om vi ska vara riktigt ärliga med varandra (och det har vi ju för vana att vara) så gör det ont i magen av bara tanken på att släppa iväg honom hela dagar, hela veckor. Han är för liten. Så känner jag. Och jag vet, det händer så mycket och i början av Mars är han en helt annan kille än den han är idag. Men i alla fall. Just nu, ikväll, gör det ont. Det är ingen tuff Superhjälte vi har, det är en försiktig general och det hugger i mamma-hjärtat. *försöker-slå-tanken-ifrån-mig*

Julkort

Posten, eller om det heter PostNord nowadays?, verkar ha skippat den klassiska Julkortspåsen och därmed också påminnelsen om när julkorten måste ligga på lådan för att garanterat komma fram i tid. Men om jag inte är helt ute och cyklar så brukar det datumet vara kring den 16:e December, alltså den kommande veckan, så undertecknad fick eld i baken under helgen som gick och knåpade ihop korten som nu snart läggs på lådan. Phew! För någon som började redan i Oktober med fotografering etc. är det ju rent mirakulöst att ändå bli klar först in i det sista. I år igen. Joråsatte…

Nu tar vi alltså full fart in i vecka 51 (!) vilket faktiskt inte är årets näst sista vecka utan nästnästsista. Jobb ska jobbas, julmys ska mysas, Superhjälte ska pussas, julkort ska postas. Allt till tonerna av julmusik och Justin Bieber. Hepp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.