Okategoriserade

Tips inför sommaren?

Ok så här är det, jag älskar mina barn över allt annat. Det tror jag att ni vet och förstår. Men med det sagt finns det ändå något som jag fasar (?) för, eller kanske snarare inte ser fram emot helt och hållet. Jag är kluven och känner mig matt av bara tanken på…

…sommaren.

Sommaren i år innebär att Elliot, som bara har allmän förskola nu när jag är hemma med Juliette, har sommarlov i 13 veckor. Fyra av dessa har Alex semester men ni har redan gjort matematiken och inser precis som jag att i nio veckor är jag själv med barnen. Varje vardag.

Det finns dagar när jag undrar hur detta ska gå och hur jag ska orka och då tänker jag att jag behöver en plan. En lång lista med ”hittepå” att ta till för att få ut mesta möjligt av sommaren och njuta av den. Och då tänker jag att alla ni grymma mamas (och papas om någon sådan hittar hit) som har gjort detta innan mig säkert har en massa bra tips på just hittepå. Så hit me med era hittepå.

Please!

Bild från förra sommarens sommarlov med prinsen

2 kommentarer

 • Tina

  Hej!
  Förra sommaren var jag hemma själv med 3 (!) barn under sommarlovet, alla då under 5 år… Hade ju ganska tur med vädret så gick ju att bada en massa! Små skogsutflykter gjorde vi också. Packa lite bullar, åk till närmsta skog eller park och följ med i barnens tempo. De kan ofta roa sig bra länge om de har några stora träd att klättra på eller stora stenar bara. Men svårt för oss vuxna att sänka vårt tempo o kunna njuta på samma nivå, men tror det är viktigt.
  Lycka till! Och när mannen kommer hem från jobbet så drar du på AW med en tjejkompis. MINST en gång i veckan för att behålla förståndet och kunna följa barnens tempo övrig tid. 🙂

  • Sarah

   Tack snälla du för både svar och pepp, det är nog precis som du säger. Man får ta dagarna för vad de är, följa barnens tempo och se till att komma iväg på egentid ofta så att man håller ihop 😉 KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.