Okategoriserade

Trädgårdsgymmet

Igår, på påsklovets sista skälvande dag, tog Elliot och jag tag i varsin spade och sedan grävde vi. Oj som vi grävde. Mitt framför vårt hus finns ett större trädgårdsland, i u-form, där det tidigare har vuxit hosta (Funkia). Jag har dock inte varit jätteförtjust i den, mest på grund av att den aldrig blev lämnad i fred för trädgårdsnäckorna och då blev alldeles hålig. Den såg oftast ganska skadeskjuten ut och det är ju inget kul.

Jag hade redan börjat gräva upp den i en ände och planterat pioner och trift och nu fortsatte vi på detta. Vi grävde upp hela landet helt, satte en ny rabattkant och fyllde upp med ny jord. Nu ska detta få vila lite innan det är dags att plantera ut alla frösådda blommor som fyller fönsterbrädorna inomhus just nu. Åh vad det kliar i fingrarna inför detta men jag får ge mig till tåls lite till.

 

Framöver ska detta blomsterland nu istället fyllas med zinnior, sommaraster, vallmo, nejlikor. Åh så underbart!

Och innan ni börjar oroa er över att jag kastat en massa hosta, nej men se det har jag faktiskt inte. Mycket av den fick nytt liv hemma hos min vän Hanna, trädgårdsåtervinning. Jag älskar det! Själv passade jag också på att omplacera ett par stycken längs väggen till vårt uthus. Resten däremot, jo den kastade jag. På komposten. Så det lär nog växa fint där om ett tag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.