Okategoriserade

Tre på V sedan sist

Det går inte att sluta. Det gör bara inte det. Det är något knäppt med det här, att ha bloggat så länge och sen börja tänka tanken på att jag kanske skulle sluta helt. Då blir det kortslutning. Och då helt plötsligt kommer mer inspiration än på länge. Hur sjukt är inte det?

Så vad har hänt sedan sist? Hur mycket som helst känns det som.

Vaccin
Jag har fått min första dos vaccin och är så jublande glad för det. Region Kalmar län är just nu tredje sämsta regionen i hela Europa när det kommer till smittspridning. Samtidigt gör regionen ett jättejobb med vaccinationerna och vi var en av de första regionerna där riskgrupper i fas 3 (det vill säga jag) och nu även fas 4 har öppnats upp. Heja ALLA som jobbar med detta i vår region. Ni är så grymma!
Jag fick min dos på Kalmars stora vaccinationscentral och det var så välorganiserat, alla var så trevliga, det var lugnt och harmoniskt trots att de vaccinerar runt 1200 människor per dag. Hatten av, så imponerande!
Blev jag dålig då? Definitivt! Feber och frossa i ett par dagar och grymt ont i kroppen. Men sen gick allt över och nu mår jag prima. 9 juni är det dags igen, dos två. Så pepp!

Vab
Vi har tagit en vabbvecka till, en ”snuvig men inte alls sjuk-vecka”. Herregud alltså, tror ni att vabbreglerna kommer att återgå till hur de var innan när de flesta är vaccinerade eller tror ni att det här kommer att hänga kvar? Med mindre barn som ofta är snuviga är det lite av ett dråpslag kan jag känna…
Jag har den stora turen att ha världens bästa kollegor (de känner Juliette via Teams vid det här laget… say no more!) och en förstående organisation överlag. Men för de allra flesta fungerar det ju faktiskt inte att vobba med så här små barn.

Vårbruk
Nej vi har inget mindre jordbruk här hemma. Är inte självförsörjande på något sätt. Om inte självförsörjande på buketter räknas?
Men våren har ändå gjort sitt intåg i trädgården och det innebär att jag rensar ogräs, klipper ner lavendelhäcken, jordförbättrar och avhärdar Dahliaplantor. Det är helt enkelt ett trädgårdspyssel. Jag hade bara önskat lite bättre väder så att jag hade kunnat gå ut och påta på kvällarna. Det ska regna och vara kallt hela veckan men nästa vecka vänder det sägs det. Yay!
Lite har jag dock redan planterat, en Koko Loco-ros som jag är så glad att jag fick tag i och en klematis som jag hoppas ska växa sig stor och klä in pergolan på sikt. Jag har också beställt, men inte fått hem ännu, en Blue Girl-ros. Herregud så vacker, måtte den blomma redan i år!

Arkitekt
Vi har äntligen hittat en arkitekt som ska hjälpa oss med steg ett mot utbyggnaden av huset. Vi har ingen ritning på huset, det följde inte med när vi köpte det och det finns inga sparade på stadsbyggnadskontoret heller. Alltså måste steg 1 bli att rita upp huset så som det ser ut idag och att sedan gå vidare och skissa på utbyggnaden. Det här är så spännande!
Vi pratade om det häromdagen och vi har många idéer så det ska bli roligt att få bolla detta med ett proffs som ska säga ”tänk på att” eller ”ska ni inte göra detta samtidigt för att”. Äntligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.