Okategoriserade

Väckarklocka

Starkt inspirerad av Anders Hansens sommarprat funderar jag nu på att införskaffa mig en väckarklocka och låta mobilen sova i ett annat rum.
Jag har ju hittat tillbaka till vanan att läsa lite innan jag somnar istället för att scrolla mobilen så jag behöver den verkligen inte nära mig längre.

Egentligen behöver jag ingen väckarklocka heller. Det var ca. 4,5 år sedan vi behövde det Alex och jag med våra…ehum…morgontidiga (nattsena?) barn. Men jag gillar att hålla lite koll på tiden när jag går upp till Juliette på nätterna, när jag lyfter ner henne till oss osv. Så en vanlig väckarklocka med siffror som på något sätt ändå syns i mörkret tänker jag mig.

Jag hittade den här hos vaggur.se och tycker den är riktigt fin. Den skulle till och med smycka sovrummet. Har någon av er testat detta? Att dumpa mobilen i ett annat rum och övergå till vanlig väckarklocka? I så fall, vad har ni märkt? Så intressant detta ju.

Nu undrar jag nästan bara hur studier kring skärmtid ställer sig till en läsplatta. Den lyser ju men inte alls på samma sätt som en mobil eller padda och vad gäller avslappning försvinner jag ju i en e-bok på samma sätt som en vanlig bok. Men det där ljuset alltså, jag undrar just hur det påverkar? Någon som läst något om detta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.