Okategoriserade

Veckans krönika: Vad säger ditt örngott om dig?

Jag har spenderat en hel del tid på väg 136 på Öland på sista tiden, Kalmar – Byerum tur och retur. Längs vägen passerar jag både en och två och flera stycken busshållplatser med horder av turister som står och väntar med sin packning…och sina kuddar.

Det är något lite personligt med det där med kuddar är det inte? Med örngotten? Vad säger ditt örngott om dig? En hel del skulle jag vilja påstå.

Här finns mängder av Frost-Elsa och Minioner. Det är kanske ok, det är trots allt barn som har valt dem.

Men här finns också blommiga örngott från mormors tid i händerna på 30-någonting killar som får mig att undra om de ens har flyttat hemifrån ännu?

Det finns romantiska örngott med volanger i händerna på de ”coola killarna” där mina fördomar sätts ordentligt på prov. Varför har du inte brytt dig om att välja egna påslakan? Eller är det det du har?

Jag inser självklart att mitt raljerande även borde riktas mot mig själv. Mitt linneskåp säger absolut något om mig också. Kanske säger linnelakanen i ljust grått och puderrosa något om min ängsliga trendkänslighet? Eller tolkar ni de blå-vitrandiga seten som att jag lider av ett svårt Ebba von Sydowskt Marstrands-komplex? Vad vet jag? Jag får möjligtvis hoppas att ni skulle uppskatta att antalet bäddset i det där linneskåpet är ganska få. Ur miljösynpunkt. Men återigen, vad vet jag?

Jo jag vet att under dessa veckor är väldigt många örngott ute och vädras på de svenska vägarna och det roar mig. Titta själva så får ni se!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.