lockar
Sarah tipsar

10-15 sekunder är svaret

Det här med att styla håret är verkligen något som får stryka på foten när man går hemma och är föräldraledig. För att man just bara går hemma och inte behöver och för att det helt enkelt inte finns tid. Eller att man inte tar sig den tiden.

Vilket är synd.

När jag några få gånger de senaste året ändå har försökt har nog just den där tiden varit en avgörande faktor. Jag har liksom fått för mig att jag inte längre kan locka håret, eller att lockarna inte stannar kvar mer än en kafferast. Men så läste jag av en slump på Pinterest om att locka håret på långa hår och att man ska hålla kvar locktången 10-15 sekunder per slinga.

Öh?

Precis nygjorda lockar som får svalna innan jag rör dem.

Det kan ha varit något av en ögonöppnare faktiskt. Milt uttryckt. För jag tror nästan att jag har lockat hela håret på 10-15 sekunder. Lite överdrivet såklart men ni vet, i rasande mammatempo med en liten runt benen och en något större som ska visa femtioelva legobyggen och promt klippa med sax samtidigt som man känner svetten komma på ryggen. En slinga här, en slinga där, klart. Va? Är lockarna redan borta?

Ja det är klart att de är!

Så enligt konstens alla regler testade jag att locka håret hemma i förra veckan och vet ni vad? Det håller så bra så. Dessutom med ”bäst dag två-effekt” som jag minns från tiden pre kids. Det var alltså bara undertecknad som slarvat lite. Oups!

Separerar lockarna med fingrarna bara och sprayar lätt med ett mediumfast spray. Klart!

10-15 sekunder alltså. Där har ni lösningen! Någon som kan känna igen sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.