Sarah tipsar

Äntligen – torrshampo för mörkt hår

IMG_0436

Ett som faktiskt funkar, Dryclean Dark från Lernberger Stafsing. Mitt hår är inte bara mörkt, det är riktigt mörkt. Svartbrunt. Och det funkar ändå. Det ser varken grått eller mjälligt ut och resultatet är fantastiskt. Jag behöver numera bara tvätta håret var fjärde dag (om jag inte tränar givetvis, men det är liksom tvärstopp på den fronten just nu…).

Förstår ni? Var fjärde dag. Det är helt fantastiskt. Och jag misstänker att det kommer att uppskattas ännu mer om ett par veckor när lill-plutten har bytt insidan mot utsidan.

Jag pratade med min frisör Tove när jag var där i förra veckan om att jag är för dålig på att ha håret utsläppt. Jag sparar och sparar, och är så glad över mitt friska hår som växer, men sen har jag det uppsatt i 9 fall av 10. Det är ju lite dumt. Och vill jag få det ännu längre kan jag inte fortsätta slita på håret med hårband hela tiden. Alltså övar jag på att ha håret utsläppt. Jag fick massor av bra tips av Tove och det är dagens andra tips, prata med er frisör när ni är där och be om tips, de kan massor och delar gärna med sig om de bara vet vad ni undrar över. Det här torrschampot var ett av Toves tips och det, liksom de andra, funkar som sagt finfint!

Foto: Sarah Andersson

Uppdatering 1: När man tipsar om något kan det vara bra att även ange inköpsställe… Kicks i Kalmar har dessa i sortiment och om min gravidhjärna inte sviker mig alldeles var priset 119 kr.

Uppdatering 2: Gällande de där tipsen, det mesta utom torrschampot var ju specifikt för mitt hår och därför skrev jag inte ut dem. Jag har vad som kallas glashår (babyfjun, många som attans men tunna och fina små strån) och självfall som är extra framträdande bak i nacken men nästan helt rakt fram vid ansiktet. Jag tror tyvärr inte att de tipsen jag fick hjälper så många av er andra. Men att föna åtminstone hårbotten om man inte hinner föna hela håret var ett tips som kanske kan hjälpa er andra också. Just glashår tar en halv evighet att föna och då kan det ju vara bra att tänka på.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.