Sarah tipsar

Att göra i Kalmar med omnejd

Jag fick en fråga från en gammal nästan-kollega på New Wave som skulle över till vår sida landet på semestern om vad man gör bäst här, gärna lämpligt för tonårsbarn och en hund.

Tog mig en funderare och listade ett gäng aktiviteter som jag tror passar för de lite äldre barnen och där många (alla?) tillåter att hunden följer med!

Upzone höghöjdsbana har vi inte testat själva men bara hört gott om.

Långviken med sin aktivitetspark är en hit för de flesta, alla hittar något här! Dessutom mer eller mindre stranden vilket kan vara gött när det är så varmt som just nu.

Wakeboardbanan vid Stensö är precis ny och väldigt obeprövad av undertecknad men för den med intresset och kunskapen eller viljan att lära sig lär den vara kanon.

Lite shopping på Erik & Alexander, Kardborren eller House of Carlander inne i Kalmar city är alltid kul. Kedjorna finns där ju också givetvis men så mycket roligare att tipsa om mer unika butiker.

Kaffé dricker man med fördel på Tribergs Café, Kullzenska eller Oas för den som söker ett veganskt och raw alternativ. Underbara allihop och väl värda ett besök så varför inte fika er genom staden, helt klart underskattat 😉

Slottshotellet bjuder på mysig innergård, god mat, härlig atmosfär och boulebanor för dem som vill. Perfekt att kombinera med en tur till slottet för nej, man besöker inte Kalmar utan att kika på Kalmar slott. Så är det bara.

Sen finns ju allt från Konstmuseum, Länsmuseet med Kronanutställningen, World of Dinosaurs, Gästhamnen, Krusenstiernska trädgården, vandringsleder, hela Öland (!) och mycket, mycket, mycket mer. Kalmar är en sommarstad så är det bara så kom bara kom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.