Clean Eating,  Sarah tipsar,  Träning & Hälsa

Att ta hand om sig

När vi kastade oss upp hit i all hast i fredags bestämde jag mig för att göra detta till dagar när vi verkligen skulle ta hand om oss, både kropp och själ. Och det har vi verkligen gjort.

Jag tänker främst på mat faktiskt, jag har tryckt i mig så gott som enbart nyttigheter sedan vi kom hit. Jag tänker banne mig inte bli sjuk så det så!

Igår gjorde jag denna ingefärsdricka som jag serverade över en väldig massa is. Drycken var dock fortfarande lite ljummen när jag serverade den så isen hann ju smälta innan jag fick av linsskyddet men ni fattar, det var gott och snyggt. Ett tag.

Jag skalade två ganska stora ingefärsknölar, fortsatte hyvla ner dem i en kastrull och rev det sista, trådiga innanmätet av dem som kan vara svårt att hyvla. Slog på en dryg liter vatten och lät det koka upp. Silade bort alla ingefärsbitar och slog över i flaska som fick kallna, pressade samtidigt i ungefär en halv citron. Klart!


Busenkelt och den som vill kan ha i lite honung som sötma om man så önskar. Jag serverade med mycket is och riven mynta men det är ju en smaksak.

Som sagt, jag gör vad jag kan i alla fall för att undvika den där jä…. magsjukan.

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.