Sarah tipsar

Bokrecensioner

Vår lilla bokklubb tuffar på, vi är riktigt duktiga må ni tro, en medlem har vi tappat längs vägen men vi andra läser, träffas, äter och myser i oförändrad trupp. Och nu har vi ju hunnit igenom en hel del böcker, jag tänkte att ni kanske vill se hur vi betygssätter dem?
Vi ger varje bok ett betyg baserat på allas egna individuella betygssättning och nu börjar vi ha ganska många betyg att jämföra med. ”Tyckte att den var snäppet bättre än X men inte lika bra som Y”. Typ.

Stoner – 4,16
En bok om en amerikansk man under tidigt 1900-tal. Stoner var som ni ser av betyget ingen större favorit i gruppen men hos i alla fall två av oss har Stoner stannat kvar och finns med oss på något sätt, samtidigt som andra karaktärer i andra böcker försvunnit lika fort.

Konsten att höra hjärtslag – 5,66
En feelgood-bok om en kvinna som söker sin far och samtidigt sina rötter. En bok som får oss att tänka till kring sådant vi tar för givet. En fin bok men ingen wow-bok. Inte för mig i alla fall. Betygen var ganska spridda.

Sista brevet från din älskade – 6,66
Nu blir det mer wow. En story som är något utöver det vanliga. Vi enades i samtal om att de hade kunnat göra ä n n u mer med just innehållet men att boken då hade blivit alldeles för lång. En riktigt bra bok som jag/vi rekommenderar varmt.

Den glömda trädgården – 7,67
Åh. En bok man vill läsa om och om igen. En författare man vill läsa mer av. Utspelar sig i nutid och dåtid. Fyra generationer flickor/kvinnor passerar revy och jag själv hade lite svårt till en början att hålla isär dem men det ordnade upp sig kanska kvickt. Läs den!

Öppnas i händelse av min död – 5,33
En titel som lovade mer än den levererade var vi överens om. Den engelska titeln är The husband’s secret och det hade nog varit bättre med något liknande på svenska för fullt så spännande var den inte och det där jäkla brevet öppnades först på sidan 124… (ni förstår undertecknad och ”kom till saken”)

Ja där har vi böckerna vi har läst so far. Läs och njut! Och ge Stoner en chans. Jag säger då det, den där mannen är med mig på någotvis.

Bildkollage skapat av bilder från bokus.com där alla böckerna också finns att köpa. 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.