Sarah tipsar

Boktips inför helgen

Nu är det redan fredag igen, som jag skriver (och känner) varje vecka, och eftersom prognoserna i vår del av landet talar om mycket regn i helgen tänkte jag bjuda på ett boktips idag. En bok som passar perfekt tillsammans med tända ljus och en kopp te under filten i soffan. Se upp bara så att ni inte glömmer bort ljusen för boken är av sådant slag att man fastnar och glömmer tid och rum.

Näktergalen av Kristin Hannah.

Jag började läsa den här på resan hem från Paris och nog för att SJ såg till att vi blev ordentligt försenade (!) men jag hade läst 400 sidor på ett par timmar och läste de sista hundra hemma i fredags kväll. Vilken bok!

I kärlek upptäcker vi vilka vi vill vara, 
I krig förstår vi vilka vi är.

Boken följer två franska systrar under andra världskriget. Den enda kvar i hembyn, med en tysk general inkvarterad hos sig med allt vad det innebär i form av hot, problem och svårigheter. Den andra indragen i den franska motståndsrörelsen.

Jag vill inte berätta för mycket, den här boken förtjänar att få upplevas av läsaren själv. Men om du är ute efter en härlig bladvändare i höst är detta din bok. Fantastisk!

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.