Sarah tipsar

Boktips inför våren!

Inlägget är reklam för bokus och innehåller annonslänkar.

Jag vet, jag vet, våren känns minst sagt långt borta just idag när snön återigen vräker ner ute och snödrivorna växer i rasande fart. Men det är ju faktiskt den 1 Mars idag och den första vårmånaden enligt kalendern är här.

Jag har läst en hel del på sista tiden, tack vare semester och på grund av sjukdom, och jag tänkte passa på att tipsa er om lite bra läsning inför våren.

Florence Stephens förlorade värld

Denna bok är vår bokklubbsbok denna omgång och den kommer att diskuteras flitigt runt bordet nästa gång vi ses. Det vågar jag lova. För wow vilken bok! Detta är en sann historia, skriven av två advokater, som sammanställt brevväxlingar, stämningsansökningar och annan dokumentation kring Huseby och allt som hände på bruket. Jag är nu otroligt sugen på en utflykt till Huseby framåt våren när trädgårdarna börjat blomma och jag hoppas att mina bokklubbstjejer vill haka på!

Bilden ovan hittade jag på brukets hemsida husebybruk.se där ni kan hitta mycket mer information om detta stora bruk, dess historia och nutid och familjens Stephens uppgång och fall på Huseby. Om ni är något historieintresserade, eller mycket som jag, är detta en måste-bok att läsa.

 

Syndafloder

Har ni läst Kristina Ohlsson tidigare? Om inte är det verkligen dags nu. Det här är så bra att jag slukade hela boken på en dag. Den var helt omöjlig att lägga ifrån sig och precis som hennes tidigare böcker om Fredrika Bergman och Alex Recht är det otäckt, smart, välskrivet och byggs upp på ett sätt som gör att inte en enda sida är långtråkig. Bladvändare är bara förnamnet. Men har ni inte läst något av Kristina tidigare ska ni börja med Askungar och ta dem i rätt ordning, det förtjänar dem. Enligt författarens egna ord på slutet i denna bok är denna, den åttonde i raden om Fredrika och Alex, den sista. Troligtvis. Hon lämnar dörren lite på glänt men det är nog tyvärr ingen stor springa det där.

 

 

Yrke: Influencer

Kanske är du en influencer, kanske vill du förstå dig på branschen bättre, kanske anlitar du influencers. Oavsett din ingång kommer Lindas bok ”Yrke: Influencer” att vara vad du söker. Helt enkelt en väldigt läsvärd bok om marknadsföring i tiden och något som vi inte kan bortse ifrån. Influencers är maktfaktorer idag och Linda har fångat branschen på ett mycket bra och läsvärt sätt.

 

 

 

 

Ja där har ni ett par böcker som kan hjälpa er igenom denna första, snöiga, vårtid. Vad tycker du att jag bör läsa, sitter du på några bra tips tar jag tacksamt emot dem!

Samtliga bilder på böcker ovan kommer från bokus.com

2 kommentarer

  • Isflingan

    Har precis läst ut Florence Stephens boken och ska bli väldigt intressant att höra vad ni diskuterar om den i bokklubben. Själv var jag fast i den samtidigt som jag bara blev argare och argare ju längre jag läste. Fy vilka hemska människor det finns! Och usch vad jobbigt att läsa om godtrogna Florence!

    • Sarah

      Ja, jag blev också irriterad, men mest på henne om jag ska vara ärlig. Jag förstår ju att hon var en kvinna av sin tid men att vara så godtrogen… Ska bli kul att höra vad de andra tyckte men de flesta verkar gilla den vad jag har förstått 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.