Sarah tipsar

Brrr!

Hur har ni det vänner? Jag har precis kommit hem från en blöt fotbollsträning på Fjölebro och sitter nu och försöker värma mig i soffan med ljusen tända lite överallt. Läs det igen, ljusen är tända. Så mysigt!

Killarna kämpade på bra i ösregnet och stackars Elliot var iskall när vi satte oss i bilen och körde hem. En varm dusch och pappas pannkakor så hoppas jag att han sover gott i natt.

Vet ni jag tänkte att jag skulle bjuda er på lite tips idag. Varje gång jag publicerar något jag har bakat eller lagat som är antiinflammatoriskt eller så kallat ”nyttigt” (väldigt relativt begrepp I know) gillar ni alltid och vill ha recept och undrar vart jag hittar all inspiration. DET tänkte jag tala om för er idag.

Hanna Göransson – Hur bra som helst.
Detta var en av de första kokböcker i ämnet jag köpte ”Friendly Food” och jag bläddrar fortfarande i den när jag behöver inspiration till recept, både mat och sötsaker. En guldgruva.

Cecilia Folkesson – Naturlig mat och hälsa
Det här är precis vad rubriken säger. Naturlig mat och hälsa. Dessutom skriver hon mycket om naturlig mat och barn. Hur sockret påverkar våra barn och bra alternativ att ge dem istället. Typ nicecream. Mycket bra!

Womensync
Sara och Susanna skriver om våra olika faser, hormonellt, som kvinnor och vad kroppen behöver i de olika faserna. Sjukt intressant ämne över huvudtaget, visste ni att nästan all forskning som bedrivits historiskt sätt på människor och sjukdomar är utförd på män? Mäns hormoner. Ganska olika våra minst sagt. Och föga förvånande är recepten de delar med sig av sockerfria, glutenfria och mejerifria.

FoodPharmacy
Allas våra FoodPharmacy! Det här är både kunskap, recept och roligt på samma gång. Har man inte redan upptäckt dem är det dags nu.

Så varsågoda, mina go-to-källor när det gäller bra, nyttig, antiinflammatorisk mat på ett roligt, gott och begripligt sätt. Kunskap varvat med humor och god mat.

Bild lånad av just Cecilia Folkesson, en glutenfri blåbärstårta med kokosbotten. Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.