Clean Eating,  Sarah tipsar,  Träning & Hälsa

Chia-semla!

Nu blir det roligt på riktigt mina vänner, via Inredningsfrun fick jag i helgen tips om en chia-semla och en sådan måste ju bara testas i min värld. Jag får uppbåda all kraft jag har för att stå emot de vanliga semlorna så här års så ett form av alternativ att unna sig då och då för att i alla fall få smakerna lät ju som en ypperlig idé.

Och ypperlig var precis vad den var.

Oh-la-la vilket godis!

En nötmix i botten med stark dragning åt mandelmassa, en kardemummadrypande chiapudding i mitten toppad med vispgrädde och ”hade ju ändå blåbär i kylen”. Det lät gott, det var ännu godare. Om ni som jag vill skippa kolhydraterna men ändå äta en semla, varsågoda, här har ni den!

Receptet finns nedskrivet så fint av Marika, tillika Inredningsfrun så det hoppar jag över. Klicketiklicka in hos henne nu och börja förbereda er lilla (stora) chiasemla!

IMG_4515

Det är nog också på sin plats med en liten varning, det här är mättande grejer. Äts med fördel som lunch. Eller middag. För mig tog det en Mellodeltävling och en QX-gala att få i mig min, och då älskade jag den. Just sayin’.

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.