Sarah tipsar

Coola tjejer

Jag skrev i lördags att jag inte är en person som är avundsjuk på andra. Det kan låta väldigt pretto men det är faktiskt sant. Jag blir snarare inspirerad än avundsjuk och allt som oftast är det kvinnor, starka kvinnor, som ger mig dessa känslor.

Ett sådant exempel är Elina, som tillsammans med sin man startade Natural Cycles. Min NC-termometer låg synlig på mitt nattduksbord när jag svepte över det i en Insta-storie och jag har nog aldrig fått så mycket kommentarer och frågor på just Insta-stories som då.

Jag har använt NC i snart tre år, sedan efter Elliots födelse. Jag var verkligen inte sugen på att börja äta mer hormoner och skicka ut kroppen på ännu en hormonell resa då och NC kändes som ”ett brev på posten”.
Ni som undrade om jag är nöjd? Ja jätte! Efter snart tre år känner den där appen mig mycket bättre än jag själv gör och varnar exempelvis för när jag kan börja märka av PMS…hrm… 😉
Jag har nu matat in så mycket data i den att jag känner att jag kan lita på den till 110% och det är superskönt att slippa tabletter och hormoner. Det enda jag har att säga är att jag började för tidigt. Jag startade när jag fortfarande ammade vilket gjorde att de första månadernas data nog förbryllade appens algoritm något. Mitt råd är att använda ett annat skydd så länge man ammar och börja med NC när man har slutat med det. Men i övrigt, om du funderar, bara sätt igång. Det funkar klockrent!

Och så var det det där med en cool tjej att inspireras av. Elina som alltså har startat NC är partikelfysiker som arbetade på CERN i Schweiz, i teamet som hittade Higgs-partikeln som senare fick Nobelpriset. Jag menar, hur coolt är inte det? En sådan tjej, och ett sådant företag, vill jag absolut följa! Ni kan läsa mer om Elina och hennes man Raoul här.

Bild: Natural Cycles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.