Sarah tipsar

En dag på Huseby Bruk

Åh vilken dag jag, och vi, har haft idag. Jag hämtade Sara vid 09 i morse och inte långt därefter plockade vi upp Anna och sedan bar det iväg. Strax utanför, öster om, Växjö ligger Huseby bruk och det var målet denna dag.

Vi läste ”Florence Stephens förlorade värld” i bokklubben i vintras och bestämde oss redan då för att åka dit och besöka bruket. Det är trots allt inte så långt. Och gissa om jag är glad att vi kom iväg. För det första är det väldigt lyxigt att få sticka iväg en heldag med bara vänner, jag är ofta lite dålig på det där, och för det andra var Huseby ett väldigt, väldigt mysigt utflyktsmål.

Har man läst boken var det verkligen häftigt att gå längs bygatan och se alla de gamla husen och bruksmiljöerna. Det var nog faktiskt ganska likt vad jag hade föreställt mig och väldigt välskött och välbevarat. Dessutom är detta en perfekt tid att åka dit, lagom mycket folk (även om vi hamnade mitt i ett veteranbrandbilsrally som lockade en hel del…ehum…veteraner) och precis grönt och sprakande och spirande överallt.

Jag har också fått tid att sitta med mina vänner och äta lunch och bara prata i lugn och ro. Sett den vackraste påfågel jag någonsin sett (visste inte ens att det fanns helvita påfåglar), inspirerats av vackra blommor och miljöer vart jag än såg och sett veteranbrandbilar med prideflaggor. Jojjomän. Florence Stephens förlorade, fast bevarade värld, var väl värd ett besök och jag är så glad att vi kom iväg!

I morgon väntar det riktigt härliga grejer, jag ska äntligen plantera ut både luktärter och dahlior i runda rabatten och det kliar något alldeles väldigt i fingrarna inför denna uppgift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.