sommarpresent
Sarah tipsar

En sommarpresent och jordgubbstårta

Fredagen den 6/7 går Elliot på sommarlov samtidigt som jag går på semester. Detta är en sådan där speciell dag som jag vill fira lite extra, så som vi gjorde hemma när jag var liten. Med fika, sommarlovspirr i magen och en sommarpresent. En tradition jag så gärna för vidare till Elliot och hans lillasyster framöver. Givetvis måste detta firas med fika och vad kan väl passa bättre än en jordgubbstårta denna dag? Jag tänker göra en pavlova-variant med hemgjorda marängbottnar, grädde och färska bär. Lovar att återkomma till den längre fram.

Jag har funderat på det här med en sommarpresent, poängen är att det inte ska vara något stort eller dyrt, hellre något som han skulle tycka är roligt att leka med utomhus under det låååånga sommarlovet. Och jag tänker att en gunga nog kan vara en sådan present, en vanlig gunga och ingen bebisgunga. Han får visserligen plats i bebisgungan fortfarande men nej, nu är det dags för en storpojksgunga och jag blev så glad när jag hittade den här varianten på Bauhaus, i trä, för bara 149 kr.

Jag tänker att den ska få hänga i en av de stora ekarna, högt upp, där han kommer att kunna svinga ordentligt. Jag kan se det framför mig redan nu, jag måste bara övertala Alex att klättra upp i trädet och hänga upp den också. Kanske någon form av säkerhetslina vore klokt att införskaffa också…

Bild: notonthehighstreet.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.