Sarah tipsar

Ett antiinflammatoriskt liv

Jag är inte mycket för att predika eller trycka på andra människor mina åsikter, alla får göra som de vill. Och därför kommer jag inte heller att tvinga er att läsa den här boken, fast jag skulle vilja, för jag är helt övertygad om att den skulle hjälpa så många av oss.

Ju mer jag läser om antiinflammatorisk kost, låggradig inflammation och autoimmuna sjukdomar (som min hypotyreos) ju mer övertygad blir jag om att detta är vägen att gå. För mig och många, många andra.

Jag har gjort detta länge, läst och läst från olika källor, hittat olika bitar av information och hela tiden känt att det finns en sanning här men att det är många trådar som är lösa.
Journalisten Maria Borelius som har skrivit boken har kommit till samma insikt men har också lagt flera år och massor av resor och djupdykningar i ämnet på att få ihop helheten. Denna helhet har hon sedan vackert förpackat i den här boken och jag är så tacksam för det.

Så även om jag inte vill ”pracka på dig” det här, så vänder jag på det och säger att om du är lite nyfiken på antiinflammatorisk kost, om det lockar att lära sig mer och om du vill veta vad det är och hur det fungerar – börja med den här boken. Och fråga mig gärna om du vill veta vad det gör för skillnad i mitt liv. Jag berättar gärna för den som är nyfiken.

För mig är det både lätt och svårt. Det borde vara lätt, för de perioder när jag ”sköter mig” och äter antiinflammatoriskt rakt igenom är de perioder jag mår som bäst. Fysiskt och mentalt. Man kan ju tycka att det borde vara lätt att hålla fast vid då… Men jag är ingen übermench, jag blir också frestad av godis ibland. Så jag faller, vacklar och reser mig igen. Och någonstans har jag insett att det är en del av resan.

Man blir ifrågasatt stundtals, får försvara och förklara, men någonstans tar det väl slut tänker jag.? När jag har berättat tillräckligt många gånger brukar det bli accepterat tillslut. Och hade jag sagt att jag hade en mer känd sjukdom, säg cancer, och att detta var medicinen hade nog inte så många ifrågasatt. För det är ju så det är, att äta så här, rent, är medicin för mig. Kanske kan det vara det även för dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.