Sarah tipsar

Familjen Bridgerton – igen!

Nej men hörrni, jag skrev ju att jag unnat mig lite sommarläsning i form av de första fyra delarna i Familjen Bridgerton-serien och nu, någon vecka senare, kan jag konstatera att jag slukat dessa böcker på samma sätt som hunden slukar Viggos skorpa – SCHLUPP sa det så var böckerna slut.

Och böckerna då, ja att de är lättlästa är bara förnamnet, de påminner mig lite om tiden när jag kunde läsa två Kitty-böcker om dagen och även om jag läser väldigt fort så är detta också väldigt lättsmält. Men inte banalt. Jag har sett en del kommentarer som tycker att jämförelsen med Jane Austen på baksidan är horribel och det är klart, detta är inte Jane Austen. Men det är ju inte heller det som sägs, det sägs att det är Jane Austen möter Bridget Jones och där har vi det på pricken.

1800-talets England, debutantbaler, det sociala spel som förekom äktenskapet, förhållningsregler i överflöd. Rumlande män, starka kvinnokaraktärer och dråpliga situationer.

Dessutom har jag nu fått veta att böckerna ska bli en Netflix-serie med premiär senare i år. Av ingen mindre än serie-drottningen Shonda Rhimes som ju står bakom min stora favvo Grey’s Anatomy men också Scandal och Private Practice för att bara nämna några. Gissa peppen på den?

Så ja, om jag rekommenderade dem tidigare är jag nu nära att tvinga er att läsa dem. Så bra. Sådan lättsam, fängslande och underhållande sommarläsning. Helt enkelt perfekta för sommaren 2020 <3

Men Sarah, skrev du inte att du hade köpt fyra av böckerna? Öh jo just det ja, jag har redan köpt den femte också och i September släpps del nummer sex. Host host.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.