Kosta Boda,  Sarah tipsar

Glasmästaren – Bertil Vallien

Glasmästaren Bertil Vallien

Igår sändes en dokumentär på SVTs K Special, Glasmästaren, om och med Bertil Vallien. Även om jag nu ytterst frivilligt är på väg att lämna glasindustrin bakom mig så är det delvis med en sorg i hjärtat.

För mig, som själv har en kreativ ådra har det varit en ynnest att få arbeta nära Orrefors och Kosta Bodas fantastiska formgivare, varav Bertil är en. Och även om min egen kreativa ådra är en fjuttig ven i jämförelse med dessa formgivares starka kroppspulsåder i jämförelse så har det varit otroligt givande på så många sätt att få träffa och lära känna dem.

Bertil är en fantastisk person, en människa som skulle kunna charma byxorna av vem som helst bara genom sin person och jag kommer aldrig glömma när jag fick fotografera denna kungen av glas möte med vår egen konung och drottning vid deras senaste besök på bruket. Att få vara i samma rum, Bertils verkstad, där och då var mycket speciellt.

Så om ni inte såg den redan igår tycker jag att ni ska göra det nu, det är en fantastiskt fin dokumentär och ett porträtt av och med en av vår tids absolut största konstnärer. Alla kategorier. Vad kan egentligen passa bättre när regnet vräker ner över så gott som hela landet?

Klicka på länken längst upp i inlägget, luta dig tillbaka med en kopp kaffe och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.