Göteborgsfavoriter,  Sarah tipsar

Göteborgsk bucket list

goteborg-viktoriapassagen-10021530264_n

Som de flesta av er vet fick vi lämna Göteborg i all hast under hösten efter händelser på mitt jobb som gjorde en flytt tillbaka till Kalmar nödvändig. Med Elliot i magen kändes det ändå bra att komma närmre familjen men oh boy vad vi saknar Göteborg ibland.

Tack och lov gör vi det båda två och vi pratar om det, om platser, människor och saker vi saknar och då känns det lite lättare. Och så tänker vi att Göteborg ju finns kvar och att vi åker dit snart igen för att ta ifatt lite Göteborgs-längt.

Jag har en slags bucket list över Göteborgs-things-to-do i huvudet och nu har jag fått ner den på pränt. Se den som en slags checklista för en nedrans trevlig vistelse i Göteborg och tips på platser och saker att göra om ni vill. Utan inbördes ordning, detta är mina Göteborgsmåsten (bortsett från människor att träffa givetvis!)

Artilleriet

 1. Floramor & Krukatös – en mysigare kombination av blommor, växter och inredning kan jag knappast tänka mig och av någon outgrundlig anledning lyckas jag alltid komma därifrån med en ny grön liten växt av mer udda slag. Det är tvångsmässigt. Och kul. Lite kuriosa, jag har en gång stått uppsatt på en väntelista för att köpa en elefantöra. Så poppis var de en gång i tiden.
 2. Juicekällan – det hörs ju på namnet så klart. Valfri dryck från detta ställe är ett måste. Så. Otroligt. Gott. Och att det dessutom ligger på en nedrans mysig innergård som i sig är värd ett besök är enbart bonus.
 3. Forssén Öberg – på samma innergård som ovanstående men med lite mer…bubbel i dryckerna. En champagnebar som inte lämnar någon besviken. Och återigen, innergården. Beroende på när man åker dit är det mysigt att sitta inne på vintern men ljuvligt ute på gården på sommaren. You choose!
 4. Way Cup Järntorget – detta var ju vårt ”runt hörnet café” och flera koppar kaffe, smoothies och gröttallrikar har intagits här. Det var här jag satt när en av visningarna på lägenheten skedde och det var också här jag träffade Emma många gånger. Mysigt, gott och ekologiskt.
 5. Tredje Långgatan – detta är ett måste som inte baseras på tidigare minnen utan på det faktum att de nya restaurangerna på Tredje Långgatan inte hade hunnit öppna när vi flyttade, bygget pågick för fullt. Men efter allt credd dessa restauranger och caféer har fått i bloggvärlden sedan de öppnade måste jag bara komma dit och se för mig själv.
 6. Slottsskogen – en promenad här är också ren nostalgi. Flertalet hundpromenader, powerwalks och löparrundor har det blivit här och tja, jag vill helt enkelt tillbaka och strosa lite.
 7. Linnégatan – nu bodde vi ju inte på Linnégatan utan på Första Långgatan men Linnégatan känns ändå som ”vår gata i stan”. Det var här vi gick och frös när vi först åkte till Göteborg och gick på visningar. Här har det fikats, köpts blommor, ätits god mat och njutits i största allmänhet.
 8. Viktoriapassagen – det är ju bara ett måste eftersom två av mina favoriter Granit & Da Matteo ligger här. Rum för Papper likaså. Tänk att blanda inredning, kaffe och en hel butik med papperspryttlar. Ni förstår ju. Hit måste jag.
 9. Haga – Många hundpromenader i dessa kvarter har det blivit. Men här har det också druckits kaffe. Så klart. Frukostar har intagits på La Petit och kanelbullar på valfritt kafé.
 10. Artilleriet – ingen inredningsnörd kan skriva en sådan här lista utan att nämna Artilleriet. It’s a must! Om jag skulle kunna komma ut härifrån utan en påse? Tveksamt! Och med snart nyöppnade The Kitchen vägg i vägg så blir ett besök liksom två besök. Wohoo!

juicekallan-exterior

Bilder googlade

2 kommentarer

  • Sarah

   Ja det är en härlig lista, och mycket tack vare dig som ju visat mig många av dessa favoriter 🙂 Att WayCup har stängt känns ju däremot bara jättemärkligt. Vad hände där liksom?? KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.