Sarah tipsar

Hemshopen – julinspo

I tisdags var det två månader kvar till julafton och jag vet, jag vet, två månader är ingen anledning att börja julpynta. Tro mig, det tycker inte ens jag. Däremot är det en god tanke att börja fundera på hur man vill ha det när advent närmar sig om någon månad.

Detta blir vår fjärde jul i huset och vid det här laget har vi införskaffat mycket i form av adventsljusstakar och stjärnor. Tyvärr gick en gammal trotjänare sönder förra året så till sovrummet kommer vi att behöva något nytt. Hängande eller stående? Ja det är frågan jag funderar över.

Men så är det ju de där sakerna som kan kanske vill uppdatera och byta ut lite inför varje år. Som textilier. Julpynt hemma hos oss har mer och mer landat i att mest bestå av textilier och växter snarare än tomtar och klassiskt ”pynt”.


Jag har snubblat över helt underbara mönster på kuddfodral och plädar hos hemshopen, två serier som heter Selma och Gustav. Jag tänker främst till sofforna uppe och nere, men det är ju också ett väldigt enkelt och snabbt sätt att ”jula-till” exempelvis kontoret lite genom att bara addera en ny kudde i fåtöljen som redan står där. Eller pinnsoffan i hallen. Eller kökssoffan. Eller läsfåtöljen. Ja ni förstår ju, jag älskar de här kuddarna och hade mer än gärna strösslat med dem i hela huset.

Just nu lutar jag åt Gustav, vi får väl se vilka det blir, vilka tycker ni är finast?

Foto: Affari of Sweden/hemshopen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.