Sarah tipsar

Middagsveckan

Det här med vardagsmat, matplanering, veckomenyer och handlarlistor känns ganska kraftigt omdebatterat. Eller uttjatat. Eller i vissa fall till och med nästan ångestfyllt.

Usch så tråkigt!

Jag hade som nyårsmål att börja laga roligare mat till Elliot. Han var tydligen viktigare än vad jag själv har varit i alla år. Tror att det kallas moderskap.

Nåväl.

Jag ska inte gå händelserna i förväg och göra bokslut på mitt årsmål redan nu men än så länge kan jag konstatera att det har gått riktigt bra. Vi har fått en liten kille som gillar så gott som allt. Visst har han också favoriter och sådant han tycker mindre om men i stort äter han jättebra och vågar testa och smaka nytt. Ibland funkar det, ibland inte, men viljan finns där.

Så jag tänkte att jag skulle börja bjuda på våra veckomatsedlar? Jag gör dem ju ändå så varför inte sprida dem? För att det inte ska bli helt orimligt kanske jag varje vecka publicerar förra veckans matsedel men det kan ju egentligen kvitta lika.

Så vad åt vi då förra veckan?

Pastagratäng med grillad kyckling, curry och riven ost
Chili con carne
Fisk i ugn med potatismos
Köttbullar, potatismos, gräddsås och lingon.

Som synes kan jag dela recept med er i vissa fall men en del vardagsrätter lagas bara ur minnet också. Så gör vi väl alla eller hur?

Bild: Mitt kök/Expressen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.