Sarah tipsar

Nära och långt bort

Vi har så många fina företag i vår region och två av dem är Paradisverkstaden och Balck Coffee. Nu har dessa två, med traditionellt hantverk i form av keramik och lokalt rostat kaffe, utan mellanhänder, från producenterna i Rwanda gjort gemensam sak.

En väldigt, väldigt vacker gemensam sak.

Det är Louise på Balck som står bakom formgivningen där hon låter Rwanda möta Öland på detta vackra sätt.

– Rwanda är ett land som mitt hjärta slår lite extra för. De skandinaviska färgerna möter kullarna i Rwanda. Formerna har jag fått som inspiration därifrån. Färgerna har jag hämtat i naturen på Öland där jag är uppväxt, Louise Andersson, Balck Coffee.

Jag kan bara lyfta på hatten och säga att jag framöver kommer att vilja dricka mitt alldeles vansinnigt goda, och socialt hållbara, kaffe från Balcks i just dessa muggar. Så vackra och med former som gör att man bara vill sitta och hålla dem i handen ni vet.

Finns i Balcks webbshop som ni hittar här, när ni ändå är där tycker jag att ni ska klicka hem ett gott kaffe också. Det kommer ni inte att ångra!

Alla bilder är tagna av Louise själv, inte bara en kaffeälskare och formgivare alltså utan även en grym fotograf. Hennes hemsida hittar ni här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.